Passande klockarmband till olika skjortor

Klockarmband i läder till finskjorta och kostym

Att matcha skjortan med övriga delar av outfitten är alltid en utmaning, inte minst med accessoarer. I den här artikeln går vi därför igenom hur man matchar olika klockarmband till olika skjortor, och hur man stylar de bäst.

Formella skjortor

Formella skjortor bärs som namnet nämner – i formella tillställningar. Ofta ses de på kontoret, på bröllopet, eller på mötet. Det som kännetäcknar de är dess figursydda design och enfärgning. De bärs ofta till kostym, men numera har de också blivit otroligt populära att bära separat med jeans eller finbyxor.

Klockband som passar bäst: läder och stål

Avslappnade skjortor

Avslappnade skjortor finns i alla möjliga utförandet, med mönster, tryck och en mängd olika färger. De bärs till lite med avslappnade tillfällen, och fungerar i princip alltid. Ofta är de dessutom i en avslappnad form med en mer oversized passform.

Klockband som passar: Nato, läder och stål

Klockarmband i stål
Klockarmband i stål passar till en lite mer avslappnad stil

Henley-skjortor

Många räknar inte ens in Henley-skjortor i kategorin ”skjortor”, men det gör vi. Visserligen ser de inte ut som traditionella varianter, men det är trots allt en skjorta. Dessa bärs ofta helt avslappnade med lite uppkavlade ärmar på sommaren. Därför gör de sig bra för i princip alla olika tillfällen och kan både dressas upp och ner.

Klockarmband som passar: Nato, läder, stål och gummi

Flannelskjortor

Flannelskjortor kan räknas som avslappnade skjortor, men de förtjänar också egna stylingtips. De stylas ofta med en avslappnad outfit med sköna byxor eller jeans. Dessa har på senare år blivit en del av streetwear-trenden, och bärs därför vid väldigt vardagliga tillfällen.

Band som passar bra: Läder och stål

Linneskjortor

Skjortor av linne har blivit riktigt populära denna sommaren, och det är helt förståeligt. De får skjortan att se väldigt avslappnad ut och bärs ofta med taskigt uppkavlade ärmar och ostrykta. En perfekt sommarskjorta som passar både shorts, kostymisar och jeans. Mångsidighet at its finest!

Om du tänker på uteservering med öl i solen är det nog linneskjortor du tänker på. De har till och med tagit sig in i det formella rummet och många bär de numera på kontoret.

Klockband som passar bra: läder och stål

Hawaiiskjortor

Hawaiitrycken kommer och går med åren, men jag tycker mig se de oftare och oftare. De kännetecknas av dess vibranta färger och tryck med blommor. En otroligt avslappnad skjorta som verkligen skriker semester, så då ska väl klockan också göra det? Därför gör hawaiiskjortan sig bäst med Nato klockband, läderband eller stållänkar.

Chambray-/Jeans-skjorta

Även jeansskjortan är ett avslappnat alternativ som aldrig verkar sluta trenda. De bärs både av kontorsnissen som vill vara lite mer nerdressad, och av söderkisen som sitter på utservering. Dessutom gör det tjockare jeansmaterialet att den håller värmen ordentligt, vilket gör de perfekta för vintermånaderna.

Klockband som passar: läder, stål och natoband

Nato klockband
Ett så kallat Nato-band, som passar utmärkt till sportig- och ledig stil.

Spetskjortor

För några år sedan bars spetsskjortor endast av tjejer, men nu har det börjat trenda bland killar också! Visserligen är många av dagens spetsskjortor inte det traditionella spetsmönstret med små blommor, utan kan vara i massor av olika utföranden.

Det är ett riktigt avslappnat alternativ som antingen kan bäras utan något under, eller med en enfärgad t shirt. Det definierar lite hur avslappnat du vill ha det beroende på vad du har under.

Klockarmband som passar: läder, stål och nato

En summering

Artikeln har nu täckt i princip alla olika alternativ på skjortor som finns där ute. Men som du säkert märker så följer de ett generellt mönster med hur de stylas. Om skjortan i sig är avslappnad, passar den med de flesta klockarmbanden. Om den å andra sidan är uppdressad är det i princip bara möjligt att styla den med läder eller stål.

Det som också märks är att läder och stål bara är oslagbara! De passar med precis allt, både upp- och nerdressat. Kan det vara de mest mångsidiga klockbanden på marknaden?

Relaterat