Reklamskjortor – en skjorta med tryck eller brodyr

Brodyr på reklamskjorta

Reklam är en viktig del av ett företags marknadsföring. En snygg skjorta med eget tryck eller brodyr – en så kallad reklamskjorta – är ett effektivt och förhållandevis billigt sätt att föra ut ett företags varumärke.

Reklamskjorta eller t-shirt?

På en T-shirt kan du trycka relativt stora motiv, medan du på en skjorta bör hålla dig till en diskret logotyp för ditt företag. Meningen med skjortan är att det skall vara ett snyggt plagg, som anställda (och kunder) tycker att den är fin nog att använda även på fritiden. Även om fokus kanske skall vara att ge skjortan till personal med direkt kundkontakt, så är det alltså bra om samtliga anställda får den.

Vissa kunder verkligen älskar ditt varumärke. Ge dessa chansen att vara betalande reklambärare, genom att sälja reklamskjortan i er butik eller webshop! Människor fungerar ju så att vi sätter ett högre värde på någonting vi betalt pengar för, än som vi fått gratis! Riktigt starka varumärken kan alltså se profilkläder som en intäktskälla, och inte en kostnad!

Design och materialval

Långärmad skjorta, eller kortärmad? Vilken färg ska du välja, och vilket tyg? Tryck eller brodyr – eller kanske en blandning? Skjortan måste passa in i ditt företags image. Vilka känslor vill ni framhäva? Är ni seriösa eller äventyrliga?

Bostadsmäklaren ska kanske välja en vit skjorta i hög kvalitet med diskret broderat varumärke på bröstfickan, lagom dyr klocka och matchande manchettknappar, medan biltillverkaren väljer en sportigt röd kortärmad skjorta med mer framträdande tryck på bröst och på ärmkant.

Det är med andra ord många saker att tänka på när du designar en reklamskjorta. Som tur är så finns det proffs som kan hjälpa dig med profilkläder – med design, materialval och produktion av kläderna.

Det finns helt enkelt för många alternativ att välja emellan – du kan behöva hjälp! Skjortorna kan vara tillverkade av olika material, som bommull, polyester eller blandmaterial. De kan vara enfärgade eller tryckta i flera färger som bygger på företagets varumärkesfärger.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är reklamskjortor och andra profilkläder en trendig och effektiv marknadsföringsstrategi som kan öka företagets oller organisationens varumärkesmedvetenhet och synlighet.

Genom att välja rätt material, design och tryckmetod kan företag skapa kläder som inte bara ser bra ut, utan också fungerar som rörlig reklam för deras varumärke. En snygg skjorta i bra kvalitet kommer användas av anställda och kunder även på fritiden, och ger därför en långsiktig exponering av varumärket.

Relaterat